Dzisiaj jest: Niedziela, 28.04.2024 Imieniny: Pawła i Walerii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865


WYNIKI WYSZUKIWANIA

Charakterystyka roślin strączkowych 
Charakterystyka roślin strączkowych
01.02.2021

Rośliny (warzywa) strączkowe to surowce roślinne, które stosowane są chętnie w gastronomii na całym świecie. Stanowią pożądany składnik dań obiadowych, sałatek oraz dań wegetariańskich i wegańskich. Strączkowe kupujemy jako świeże i jako suche ziarna



Groch (groszek) cukrowy i łuskowy - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki 
Groch (groszek) cukrowy i łuskowy - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
22.05.2019

Groch zwyczajny (Pisum sativum L.) łuskowy (oraz groszek zielony, czyli niedojrzała forma grochu zwyczajnego), to warzywo pochodzące z rodziny roślin bobowatych. Groch jest jednym z najpopularniejszych warzyw strączkowych na całym świecie. Dawniej w